يكي از مشخصه‎هاي غذاهاي مناطق كوهستاني كه در آن دامداري نيز رونق دارد،‌ وجود كشك در غذاست. كشك در غذاهاي سنتي منطقه جلفا نيز حرف اول را مي‎زند. لا اقل در مشهورترين غذاي سنتي اين شهر ،‌قورود قيله،  اين ماده غذايي به قدري اهميت دارد كه واژه  قورود (كشك) در عنوان اين غذا به كار رفته است. از ديگر غذاهاي سنتي اين منطقه كه امروزه كمتر نام و نشاني از آن را مي‏يابيم،‌نوعي كوفته تحت عنوان »قورودلو كوفته» است. در اين نوع از كوفته كه تا 60  و 50 سال پيش در مطبخ‎هاي منطقه جلفا طبخ مي گشت،‌كشك حرف اول را مي زند.

نكته جالب توجه اينكه در بسياري از قریه ها و قصبه‎هاي اين منطقه در شب حنابندان با دو غذاي سنتي كشك دار يعني قورودلو كوفته و قورود قيله از ميهمانان پذيرايي مي شد. بي ترديد ارتباطي بين مراسم شب حنابندان و غذاهاي كشك دار در فلسفه آيين هاي سنتي اين منطقه وجود داشته است كه ما فعلا از آن خبر نداريم.